user_mobilelogo

Leeftijden

We hebben cliënten van alle leeftijden omdat voeding en leefstijl invloed heeft in alle levensfases.

Als diëtist kunnen we voor elke leeftijdsgroep advies en begeleiding op maat geven

Kinderen

De zorg voor kinderen begint al in de zwangerschap

We staan er vaak niet bij stil, maar ook kinderen kunnen problemen hebben met voeding. Dat kan al beginnen als baby. Een gezond gewicht is zeker niet altijd vanzelfsprekend. Kinderen kampen soms met over- of ondergewicht of verdragen bepaalde voedsing niet. Kinderdiëtist is een specialisatie dat ook bij BaseLine aanwezig is. Kinderen zijn bij ons van harte welkom.

Volwassenen

Veel volwassenen gaan bewuster leven

Dit kan met de kinderen te maken hebben of met het besef dat gezond ouder worden niet vanzelfsprekend is. Vragen als "wat is gezonde voeding voor mijn kinderen en voor mijzelf" worden belangrijker. De behoefte aan een gezonde leefstijl neemt toe. Ook maatschappelijke factoren spelen een rol. Steeds meer informatie komt beschikbaar waardoor keuzes moeilijker worden. Op social media is het aanbod van zelfbenoemde deskundigen enorm. De hypes buitelen over elkaar heen, vaak niet in het belang van de consument. Naarmate de jeugd verder achter ons ligt zijn vitaliteit en gezondheid minder vanzelfsprekend. Om ons heen zien we ouderen waar de gezondheid afbrokkelt. We denken "dat wil ik later niet". Maar ja, hoe dan? Hypes achterna? Leefstijl aanpassen? Goed advies is belangrijk.

 

Ouderen

Naarmate de leeftijd stijgt neemt de kans op ongemakken toe

BaseLine heeft erg veel ervaring met het bestrijden van ongemakken die met voeding en leefstijl te maken hebben. Iedereen krijgt te maken met een teruglopende spiermassa. Vanaf ons 30e levensjaar verliezen we jaarlijks ongeveer 1% van onze spiermassa. Deze leeftijdsgebonden terugloop van spiermassa noemen we sarcopenie. Er zijn factoren die de afname van spiermassa versnellen, zoals inactiviteit of het gebruik van bepaalde medicijnen. Met de juiste voeding en voldoende beweging kan ervoor gezorgd worden dat de spiermassa niet te snel afneemt. We hebben hierin ook aandacht voor de inname van vitamine D en calcium.