user_mobilelogo

Leefstijladvies

Verschillen in leefstijl geven het leven kleur. Leefstijlen zijn persoonlijk en vaak onderdeel van de eigen identiteit. Uitbundig of streng, overdadig of sober, het komt allemaal voor. De leefstijl is ingesleten gedrag. Veranderen is vaak niet makkelijk. Voor een gezonde leefstijl bestaan algemene richtlijnen. Op papier makkelijk gezegd, maar in de praktijk lastig uit te voeren. De diëtist is specialist in coaching en leefstijlverandering. Vaak wordt gedacht dat de diëtist alleen over voeding adviseert en hierbij begeleidt, maar dit is een misverstand. Voeding is inderdaad een belangrijk deel van de leefstijl, maar er zijn belangrijke andere factoren.

De diëtist is expert op het gebied van leefstijl. Wij kunnen naast voeding met u nadenken over beweging, stress en ontspanning en slaappatronen. Samen met u zoeken we naar de oplossing die bij u past. Ook hier leveren we maatwerk: Het leefstijldieet.

Wat is leefstijl?
Kort gezegd is leefstijl de manier van leven. Grofweg zijn er 6 factoren van belang: voeding, beweging, slaap, sociaal gedrag, ontspanning en zingeving. Daarvan zijn voeding, beweging en slaap belangrijke factoren die u kunt beïnvloeden met het BaseLine-leefstijldieet en de coaching van de BaseLine (leefstijl)diëtist.

Waarom coaching?
Duidelijk is dat een verkeerde leefstijl het welzijn kan aantasten of zelfs tot aandoeningen kan leiden. Een gezondere leefstijl kan leiden tot het verminderen van klachten, minder medicijnen of zelfs het verdwijnen van een aandoening. Dat is bijvoorbeeld het geval bij diabetes type 2, maar ook bij vele andere aandoeningen. Overgewicht is een bekend voorbeeld. Heeft u een duurzame leefstijl waarbij u vegetarisch of veganistisch eet dan zijn er ook aandachtspunten. We maken dan eventueel een berekening van uw voeding om te kunnen beoordelen of u alle vitamines en mineralen binnenkrijgt die u nodig heeft. Uw leefstijl is gevormd in interactie met uw omgeving. Uw eetpatroon en slaappatroon passen bijvoorbeeld bij het gezin. Veranderen is topsport en bij topsport kunt u prima een coach gebruiken.

Zijn er verleidingen?
Voortdurend zijn er verleidingen, aanbiedingen en adviezen die niet uw goede leefstijl bevorderen. Uw leefstijl is een economische factor waarop wordt ingespeeld. Belangrijk is dat u verleidingen kunt weerstaan en dat u ermee leert om te gaan. Kennis over effecten van leefstijlfactoren kan hierbij ondersteunen.

Doen wij aan hypes?
De diëtisten van BaseLine zijn voortdurend op de hoogte van de meest actuele en juiste inzichten. Wij kunnen het kaf van het koren scheiden. Onze adviezen zijn altijd gebaseerd op goed onderzoek en de beste wetenschappelijke inzichten. Dat neemt niet weg dat hypes soms bruikbare aspecten hebben. Als dat zinvol is dan nemen we die op in onze adviezen. Het komt echter zelden voor dat hypes onverkort goed zijn.