user_mobilelogo

Kanker

Kanker en de behandeling daarvan hebben een grote impact op uw lichamelijke en geestelijke gesteldheid. U kunt klachten krijgen zoals een verminderde conditie, vermoeidheid, verminderd vertrouwen in uw lichaam, psychische klachten, vochtophoping of pijn.

U hoeft er niet alleen voor te staan. Als diëtist zijn we opgeleid voor medisch gerelateerde problemen met voeding, zo ook bij kanker. Wij begrijpen uw problemen en komen samen met u tot de beste oplossing

Wacht niet te lang met het inschakelen van een diëtist. Indien uw gewicht snel afneemt in korte tijd, dan is het risico op ondervoeding groot en is een goed dieetadvies essentieel. De diëtisten van BaseLine Voedingsadviesburo zijn gespecialiseerd in voedingsproblemen bij kanker. Wat kunt u van onze diëtisten verwachten? Bij gewichtsveranderingen, slikproblemen, eetlustvermindering, misselijkheid, vol gevoel, smaak- en geurveranderingen, aversie tegen eten, droge mond, obstipatie of diarree is het aan te raden dit ook met een diëtist te bespreken. Hiervoor kunnen aangepaste voeding en voedingsadviezen zinvol zijn om de klachten te verminderen.

Persoonlijk advies

Het kan zijn dat uw ziekte en/of de behandeling tegelijkertijd verschillende problemen veroorzaken. Vanwege andere ziekten kan het zijn dat u al met uw voeding rekening moet houden zoals bij diabetes, hart- en vaatziekten en maag-darm aandoeningen. Soms lijken de voedingsadviezen en tips voor de verschillende problemen dan juist strijdig met elkaar, of in uw situatie moeilijk te realiseren. De diëtist zal in een persoonlijk advies met alle factoren rekening houden en samen met u bekijken wat uw mogelijkheden en beperkingen zijn en welk doel bereikt kan worden. Tussentijds wordt bekeken wat het resultaat is en waar nodig worden de adviezen bijgesteld. De diëtisten van BaseLine behandelen al vele jaren mensen met voedingsproblemen bij kanker. Ze volgen regelmatig bijscholingen m.b.t. kanker en voeding en ze hebben korte lijntjes met diëtisten van ziekenhuizen in de regio. De diëtisten van BaseLine zijn ook aangesloten bij het oncologienetwerk in de regio ONZG.

Meer informatie

Diëtisten van Baseline zijn aangesloten bij het Oncologienetwerk Zuid-Gelderland.

Wij zijn betrokken bij de zorg rond kanker, onder andere in Malden, Heumen, Molenhoek en Mook. Deze folder geeft meer informatie over de aanpak daar. Ook in een filmpje waaraan BaseLine meewerkte wordt informatie gegeven. Binnen BaseLine is kanker een belangrijk aandachtsgebied.