user_mobilelogo

Nuttige links en downloads

Via de onderstaande links kunt u gratis informatie vinden. We hebben alleen links opgenomen naar objectieve en betrouwbare bronnen.

Link
Beschrijving
Schijf van vijf (infographic) De schijf van vijf geeft u algemene informatie over gezonde voeding en handige tips die u in de praktijk kunt brengen
Voedingscentrum Het Voedingscentrum biedt betrouwbare informatie over voeding en wil jou helpen om gezonder, duurzamer en veiliger te kiezen
Zwanger en voeding Als u zwanger bent heeft u niet alleen de zorg voor uzelf, maar ook voor uw ongeboren kind. Die zorg kunt u eenvoudig tot uitdrukking brengen met voeding. U kunt ons daarvoor raadplegen. De eerste tips staan in deze brochure van het voedingscentrum.
Diabetesvereniging Verening voor diabetespatiënten
Parkinsonvereniging De Parkinson Vereniging is een actieve vereniging die zich inzet voor een zo goed mogelijke kwaliteit van leven voor de ruim 52.000 mensen met de ziekte van Parkinson of een parkinsonisme. De rol van partners en kinderen (soms tevens mantelzorger) krijgt ruim aandacht.
Patiëntenfederatie Nederland De Patiëntenfederatie Nederland vertegenwoordigt 200 patiënten- en consumentenorganisaties. Ze streven naar versteviging van de positie van patiënten in de spreekkamer en in het zorgstelsel.
Maag- darm- en leverstichting De Maag Lever Darm Stichting zet zich in voor twee miljoen mensen met een spijsverteringsziekte door onderzoeken te financieren en voorlichting te geven. Voor hen en met hen strijden wij voor een gezonde spijsvertering voor iedereen.
Stichting ALS Nederland

De belangrijkste doelstellingen van de stichting zijn:

  • Bevorderen van wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaak van en mogelijkheden ter voorkoming, genezing en toekomstige behandeling van ALS.
  • Bieden van een communicatie platform voor ALS patiënten, naasten, nabestaanden en omgeving (lotgenoten contact).
  • Verbeteren van levenskwaliteit en zorg voor ALS patiënten.
  • Het zo effectief mogelijk inzetten van het beschikbaar geld voor wetenschappelijk onderzoek.